varte s majklem

Indická polévka Daal Makhani

Ingredience

250 g Urad dal (černá čočka)
250 g červených fazolí
3 lžíce ghí
1 cibule
5 rajčat nebo 500 ml rajčatového protlaku
1 polévková lžíce zázvoru
3 stroužky česneku
1 polévková lžíce Garam masala
1 lžíce mletého kmínu
1 polévková lžíce mletého koriandru
1 polévková lžíce pískavice řecké seno
1 lžička chilli prášku
Sůl a pepř na dochucení
2 litry vody

Indická polévka Daal Makhani

Postup přípravy receptu

Příprava

Nejdříve v tlakovém hrnci vaříme cca 45 minut fazole a čočku.  Dále oloupeme a nakrájíme zeleninu na menší kousky. Zázvor rozdrtíme se solí. Do hrnce na plotnu dáme ghi a usmažíme na něm cibuli. Postupně do hrnce přidáme ostatní ingredience včetně uvařených fazolí a čočky. Polévku rozmixujeme a nakonec do ní ještě přidáme ghi a šlehačku.

Polévku podáváme s chlebem naan.

Dobrou chuť!