varte s majklem

Italská polévka Minestrone

Ingredience

4 brambory
1 pórek
3 celerové natě
4 mrkve
2 menší cukety
2 cibule
5 rajčat
300 g hrášku
1 balíček špenátu nebo mangoldu
250 g vařených fazolí (brusinky nebo borlotti, které se tradičně používají v Itálii)
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
Svazek petrželky
Svazek bazalky
2 bobkové listy
1 polévková lžíce tymiánu nebo oregana
2 stroužky česneku
2 větvičky rozmarýnu
3 lžíce extra panenského olivového oleje na porci
200 g těstovin malé velikosti např. pisellini
Sůl a pepř na dochucení
2 litry vody

Italská polévka Minestrone

Postup přípravy receptu

Příprava

Zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek rozdrtíme se solí. Ve velkém hrnci na rozpálené plotně usmažíme na slunečnicovém oleji cibuli s mrkví. Kromě těstovin, hrášku, petrželky a bazalky přídáme postupně do hrnce ostatní ingredience, vše zalijeme vodou a polévku vaříme 20 minut. Po 20 minutách vaření přidáme do hrnce těstoviny, hrášek, petrželku a bazalku. Polévku vaříme, dokud nebudou těstoviny měkké. Při servírování můžeme přidat do polévky trochu olivového oleje.

Buon Appetito!