varte s majklem

Francouzský švestkový koláč

Ingredience

1 koláčové/křehké těsto (250 g)
70 g mandlové mouky
70 g třtinového cukru
1 vejce
70 g másla
1 lžíce hladké mouky
1 čajová lžička vanilkového extraktu
1 lžička rumu

Domácí šlehačka: 250 g šlehačky + 1 velká lžíce moučkového cukru

 

Francouzský švestkový koláč

Postup přípravy receptu

Příprava

Nejdříve si připravíme mandlové těsto. Všechny potřebné ingredience na něj smícháme v míse. Švestky vypeckujeme. Pekáč vymažeme máslem a vrstvíme do něj normální těsto, mandlové těsto a na konec švestky. Koláč pečeme do zlatova v troubě o teplotě 180°C cca 35 minut. Hotový koláč je dobré servírovat se šlehačkou.

Dobrou chuť!