varte s majklem

Pakora/Bhaji - křupavé indické smaženky

Ingredience

4 brambory
1 cuketa
1 cibule
1 šálek čerstvého špenátu
1 šálek zelí
4 mrkve
1 citrón
2 chilli papričky
1 šálek čerstvého koriandru
10 listů máty
3 stroužky česneku
1 lžíce čerstvého zázvoru
1 čajová lžička Garam masala
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička mletého koriandru
1/2 čajové lžičky kurkumy
1 čajová lžička chilli papriček (můžete přidat i více, pokud máte rádi kořeněná jídla)
Sůl podle chuti
150 g cizrnové mouky
3 lžíce rýžové mouky
5 až 10 lžic vody pro dosažení správné konzistence

Pakora/Bhaji - křupavé indické smaženky

Postup přípravy receptu

Příprava

Nejdříve oloupeme a nakrájíme zeleninu na menší kousky. Dále vymačkáme šťávu z citrónu, česnek se zázvorem rozdrtíme se solí a koriandr a mátu nasekáme na drobno. Zeleninu nastrouháme v mixéru na drobné nudličky. Ve velké míse smícháme dohromady nastrouhanou zeleninu s ostatními ingrediencemi. Ze směsi vytvoříme placičky o velikosti pingpongového míčku a usmažíme je nejlépe ve WOK pánvi do křupava. Z usmažených placiček necháme odkapat olej. Hotovou pakoru můžeme podávat samotnou nebo s oblíbenou orientální omáčkou.

 

Dobrou chuť!