varte s majklem

Kuřecí enchiladas

Ingredience

Kuřecí prsa

2 kuřecí prsa
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 čajová lžička římského kmínu
3 větvičky čerstvého oregana
1,2 litru vody

 Salsa roja
1 velká cibule
4 stroužky česneku
400 g loupaných a konzervovaných rajčat
200 g rajčatového pyré
200 g mexických pálivých chilli papriček (Michael kupuje 200 g plechovku s chilli papričkami)
1 lžíce sušeného chilli (volitelně, Michael miluje pálivou enchiladu)
400 g strouhaného bílého sýra jako je mozzarella nebo gouda
200 g strouhaného oranžového sýra čedar
Zbytek kuřecího vývaru po uvaření kuřecích prsou

12 kukuřičných tortill

 

Kuřecí enchiladasKuřecí enchiladas

Postup přípravy receptu

Příprava

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa si naložíme dopředu v naší oblíbené marinádě. Česnek a cibuli nakrájíme na malé kousky a usmažíme je. V průběhu smažení k tomu přidáme namarinovaná kuřecí prsa, která osmažíme z obou stran. K masu přidáme koření a zalijeme ho vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a maso vaříme 30 minut. Kuřecí prsa vyndáme z hrnce a necháme je vychladnout. Vývar z nich použijeme na přípravu salsy.

Salsa roja

V pánvi usmažíme na malé kousky nakrájenou cibuli a česnek. Dále k tomu přidáme pálivé papriky, konzervovaná rajčata a rajčatové pyré. Vše zalijeme  vývarem z kuřecích prsou a postupně k tomu přidáme ostatní ingredience. Salsu rozmixujeme v mixéru a vrátíme jí zpět do pánve.

Finální příprava

Ohřáté tortilly namočíme v salse a naplníme je kuřecím masem a sýrem. Naplněné tortilly srolujeme a nandáme do zápékací mísy. Tortilly zalijeme zbytkem salsy a posypeme sýrem. Mísu přikryjeme alobalem a tortilly pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Po 20 minutách pečení sundáme z mísy alobal a pokračujeme v pečení dalších 10 minut bez alobalu. Hotové enchiladas můžeme ozdobit čerstvými rajčaty, zelenou cibulkou, koriandrem a zakysanou smetanou.

Buen provecho!