varte s majklem

Marocká cizrnová polévka

Ingredience

4 porce polévky
60 ml extra panenského olivového oleje
3 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule
1 cuketa
1 batát
600 g loupaných a konzervovaných rajčat (lze nahradit čerstvými rajčaty)
500 g předvařeného cizrny
1 čajová lžička od každého z níže vyjmenovaných koření:
římský kmín, pikantní paprika, koriandr, sladká paprika, skořice, raz el hanout (pokud nemáte raz el hanout, můžete jej nahradit kari)
2 stroužky česneku
10 stonků čerstvého tymiánu
4 stonky čerstvé petrželky (používají se listy a stonky)
1,2 litru zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
Sůl a pepř podle chuti (asi 1 lžíce soli a 1 čajová lžička pepře)

Marocká cizrnová polévka

Postup přípravy receptu

Příprava

Třetinu cizrny dáme do misky, pokapeme jí extra panenským olivovým olejem, přidáme k ní tymián a osolíme jí. Cizrnu přendáme na pekáč a pečeme jí v troubě o teplotě 200°C cca 10 minut. Dále si oloupeme zeleninu a nakrájíme jí na menší kousky. Česnek rozdrtíme se solí. Zeleninu usmažíme a postupně k ní přidáme všechny ingredience. Polévku vaříme 15 minut. Nakonec rozmixujeme jen 20% polévky, aby v ní zůstaly kousky zeleniny.

 

Dobrou chuť!