varte s majklem

Tabbouleh salát

Ingredience

4 porce Tabbouleh salátu
400 g petrželky
800 g rajčat
75 g bulguru
75 g teplé vody
5 zelených cibulí
1 citrón
1/2 cibule
10 stonků máty (použijte pouze listy)
150 ml extra panenského olivového oleje
1 lžíce soli (dle chuti)
1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
Listy římského salátu (použijte ho na závěrečné servírování)

Tabbouleh salát

Postup přípravy receptu

Příprava

Bulgur namočíme do teplé vody, aby nabobtnal. Zeleninu umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájenou zeleninu dáme do velké mísy. Z citrónu vymačkáme šťávu a pokapeme jí nakrájenou zeleninu. Do mísy k zelenině přidáme nabobtnaný bulgur. Salát nakonec opepříme, osolíme a zalijeme extra panenským olivovým olejem. Salát necháme odpočinout 3 až 4 hodiny v místnosti o pokojové teplotě. Salát servírujeme na listech římského salátu.

Dobrou chuť!