varte s majklem

Poulet a la Provencale (kuře po provensálsku)

Ingredience

4 porce
3 vykostěná kuřecí prsa (můžete také použít kuřecí stehna)
5 lžic extra panenského olivového oleje
2 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
1 cibule
1 cuketa
2 papriky
500 g rajčat (konzervovaných nebo čerstvých)
1 lžíce rajčatového protlaku
1/2 sklenice suchého bílého vína
100 ml kuřecího vývaru
1 stroužek česneku
2 lžíce oregana nebo směsi Herbe de Provence
1 bobkový list
20 oliv (vypeckované)
Sůl a pepř na dochucení
 

Poulet a la Provencale (kuře po provensálsku)

Postup přípravy receptu

Příprava

Kuřecí maso si namarinujeme předem dle vlastní chuti a necháme ho nejlépe několik dní uležet v lednici. Zeleninu a namarinované maso nakrájíme na větší kousky. Česnek rozdrtíme se solí. Kuřecí maso osmažíme a vyndáme stranou. Do hrnce, ve kterém jsme smažili kuřecí maso, dáme zeleninu a ostatní ingredience. Vrátíme zpět i osmažené kuřecí maso. Po 10 minutách vaření přidáme olivy. Teplotu snížíme a vařime ješte 10 minut.

Dobrou chuť!