varte s majklem

Jablečný crumble

Ingredience

Jablka

5 jablek
1,5 lžíce třtinového cukru
1 lžíce skořice
5 lžic vody
1 lžíce citrónové šťávy
Citrónová kůra

Drobenka

200 g ovesných vloček
75 g másla (u veganské verze lze nahradit rostlinným olejem)
1,5 lžíce třtinového cukru
1 lžíce skořice

Jablečný crumble

Postup přípravy receptu

Příprava

Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na menší kousky. Jablka vaříme v hrnci a postupně k nim přidáme ostatní ingredience. Dále si uděláme drobenku. Do velké mísy vysypeme ovesné vločky a zbytek vloček rozmixujeme a přidáme do mísy. Postupně k vločkám přidáváme ostatní ingredience a vše zamícháme dohromady. Do zapékací misky dáme uvařená jablka a zasypeme je drobenkou. Crumble pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Hotový crumble můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Dobrou Chuť!