varte s majklem

Kokosový krém se švestkami (Manjar de Coco)

Ingredience

Kokosový krém

750 ml mléka
250 ml kokosového mléka
100 g strouhaného kokosu
250 ml smetany (36% tuku)
6 lžic škrobu (kukuřičný nebo bramborový škrob)
3 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo 1 polévková lžíce vanilkového cukru)

Švestková omáčka
300 g sušených švestek
1 tyčinka skořice
4 ks hřebíčku
250 ml vody
150 ml červeného vína (ideálně sladké víno)
3 lžíce cukru

Kokosový krém se švestkami (Manjar de Coco)

Postup přípravy receptu

Příprava

Kokosový krém

Všechny ingredience smícháme za studena a za stálého míchání krém vaříme, dokud nezhoustne. Krém přelijeme do formy na bábovku a dáme na 3-4 hodiny do lednice.

Švestková omáčka

Sušené švestky přepůlíme a s ostatními ingrediencemi je vaříme v pánvi na plotně cca 15 minut.

Finální příprava

Kokosový krém vyklopíme z formy a polijeme ho švestkovou omáčkou. 

 

Veselé Vánoce!