varte s majklem

Tatarský biftek (Tatarák)- steak tartar

Ingredience

2 porce
250 g hovězí svíčkové
2 lžíce strouhané cibule
2 žloutky (můžete nahradit lžičkou majonézy)
1 polévková lžíce nasekaných kapáry
1 polévková lžíce hořčice (Majkl dává přednost Dijonské hořčici)
2 nakrájené kyselé okurky
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
1 čajová lžička Worcestershire omáčky
1/4 lžičky tabasco omáčky
1/4 čajové lžičky koňaku
2 polévkové lžíce kečupu

Tatarský biftek (Tatarák)- steak tartar

Postup přípravy receptu

Příprava

Cibuli, kyselé okurky a kapáry nakrájíme rozdrtíme v mixéru. Maso zbavíme blán a nakrájíme ho nejdříve na nudličky. Nudličky pak ještě nakrájíme a nasekáme na drobné kousky. Všechny ingredience smícháme dohromady ve velké míse. Žloutek můžeme zamíchat přímo do tataráku nebo ho dát do celý do jeho středu. Podáváme s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!