varte s majklem

Kuřecí kari s mangem

Ingredience

4 porce

Kuřecí kari s mangem

1 polévková lžíce ghí
700 g kuřecích prsou
1 cibule
2 sladké papriky (červené nebo oranžové barvy)
4 stroužky česneku
1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
2 čerstvá a zralá manga (nebo 500g plechovky manga v sirupu)
400 g kokosového mléka
1 polévková lžíce kari madras
1 polévková lžíce garam masala
1/2 lžíce mletého římského kmínu
1 čajová lžička soli
1 lžička mletého pepře
2 lžíce bílého octa
Svazek čerstvého koriandru

Rýže
360 g rýže Basmati (90 g na osobu)
2 litry vody
1 polévková lžíce ghí
2 bobkové listy
1 skořice
6 zelených kardamonů
1 černý kardamon
3 hřebíčky
1 polévková lžíce římského kmínu
1 polévková lžíce soli

 


 

Kuřecí kari s mangemKuřecí kari s mangemKuřecí kari s mangem

Postup přípravy receptu

Příprava

Kuřecí kari s mangem 

Česnek a zázvor rozdrtíme se solí. Cibuli a papriku rozmixujeme v mixéru. Kuře nakrájíme na kostičky. Mango oloupeme a rozmixujeme ho spolu s kokosovým mlékem. Plotnu zapneme na maximální teplotu. Do hrnce dáme Ghi a přidáme k němu rozmixovanou cibuli s paprikou. Postupně přidáme směs rozdrceného zázvoru s česnekem a trochu vody. Pak přidáme kuře, přilijeme 150 ml vody a osolíme a opeříme. Dále přidáme rozmixované mango s kokosovým mlékem. Na úplný konec přidáme hrozinky. Plotnu ztlumíme na minimum a vaříme cca 15 minut

Rýže

Rýži umyjeme ve studené vodě a necháme ji ve vodě namočenou cca 20 minut. Rozpálíme plotnu na maximum. Do hrnce dáme Ghi a potřebné koření. Přilijeme horkou vodu a osolíme. Nakonec přidáme umytou rýži a ztlumíme plotnu na minimum. Rýži vaříme 7 minut a na závěr ji přecedíme.

Dobrou chuť!