varte s majklem

Japonský řízek s Tonkatsu omáčkou

Ingredience

Řízek

Vepřové maso

Sůl

Pepř

Hladká mouka

Vejce

Strouhanka Panko

Omáčka Tonkatsu

120 g kečupu

1 lžíce ústřicové omáčky

3 lžíce worchesterové omáčky

1 lžíce třtinového cukru

1 lžíce sladkého vína

2 stroužky drceného česneku

Pomůcky: zjemňovač na maso, hrnec, teploměr, chladící mřížka 

Japonský řízek s Tonkatsu omáčkou

Postup přípravy receptu

Příprava

Řízek

Maso zpracujeme zjemňovačem z obou stran. Maso opepříme a osolíme. Maso obalíme nejdříve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance Panko. Smažíme ve slunečnicovém oleji, který by měl mít teplotu cca 170ºC. Řízek smažíme z jedné strany 2 minuty, pak ho otočíme a smažíme z druhé strany také 2 minuty.

Omáčka Tonkatsu

Česnek a zázvor rozdrtíme, přilijeme víno a přidáme třtinový cukr. Zamícháme. Přidáme postupně ostatní ingredience a řádně zamícháme.