varte s majklem

Kokosové včelí úly (kokosky)

Ingredience

28 kusů včelých kokosových úlů (kokosek)

160 g. strouhaného kokosu

280 g. kondenzovaného mléka

80 g. moučkového cukru

80 g. hladké mouky

1 až 2 lžíce mléka

10 lžiček vanilkového extraktu

Čokoláda na namáčení

Kokosové včelí úly (kokosky)

Postup přípravy receptu

Příprava

Kokosky

Příprava kokosek je velmi jednoduchá. Vezmeme všechny výše popsané ingredience a vše řádně promícháme ve velké míse. Formu na včelý úly namastíme kokosovým nebo slunečnicovým olejem. Jednotlivé úly plníme těstem po okraj. Pečeme cca 15 minut při 180 stupních do zlatova.

Čokoláda

Čokoládu si nakrájíme na malé kousky a rozehřejeme v parní lázni.

Finální příprava

Úly vyndáme z trouby a vyklopíme je. Necháme je 5 minut vychladnout. Nakonec je namáčíme v čokoládě.

Silikonovou podložku, stěrku, formu na včelí úly, chladící mřížku a mnoho dalších produktů na pečení najdete na vartesmajklem.cz