varte s majklem

Lahůdkové čevapčiči a Balkánský domácí chléb na gril

Ingredience

Čevapčiči

1,5 kg mletého masa

1 lžička jedlé sody

8 stroužků česneku

1 lžíce soli

350 ml studené vody 

Pepř

Pita chléb

1 kg hladké mouky

750 g bílého jogurtu

1 kypřící prášek

1 lžíce soli

Kajmak

250 g mascarpone

200 g balkánského sýra

2 lžíce bílého jogurtu 

Lahůdkové čevapčiči a Balkánský domácí chléb na gril

Postup přípravy receptu

V tomto receptu se dozvíte nejen, jak si udělat čevapčiči, ale také domácí pita chléb a kajmak.

Příprava 

Čevapčiči

Česnek utřeme se solí a přidáme do mletého masa. To samé učiníme i s ostatními přísadami a masovou směs řádně promícháme a dáme přes noc do lednice. Druhý den ze směsi tvoříme šišky, které grilujeme na litinové desce.

Pita chleba

Příprava je naprosto snadná. Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto řádně propracujeme rukama. Pak ho necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Odpočinuté těsto rozdělíme na čtyři 250 g díly, ze kterých vyválíme placky a na každě placce vytvoříme mřížku. Chleba grilujeme nejlépe na pizza kamenu asi 4 minuty z každé strany, dokud se nenafoukne.

Kajmak

Příprava je opět velmi jednoduchá.  všechny ingredience rozmixujeme velké míse a kajmak je hotový.

Finální příprava

Pita chleba rozřízneme a dáme do něj čevapčiči a cibuli. Můžeme to podávat s kajmakem.