varte s majklem

Domácí Empanada

Ingredience

 9 Empanadas

Těsto

500 g hladké mouky

130 ml mléka

125 g sádla

1 lžíce kypřicího prášku

1 lzíce soli

1 vejce

Nádivka

300 g mletého hovězí masa bez tuku

600 g cibule

100 ml vína + 100 ml vody

4 lžíce slunečnicového oleje

4 lžíce sladké papriky

1 lžička tymiánu

1 lžička římského kmínu

1,5 lžička soli

1 lžička mletého pepře

4 lžíce hrozinek

Domácí Empanada

Postup přípravy receptu

Příprava

Nádivka

Nejprve začneme tím, že si oloupeme cibuli a nakrájíme jí na malinké kousky a dáme na pánev. Dusíme, přilijeme sklenku červeného vína a stále dusíme.Postupně přidáváme ostatní ingredience na nádivku a dusíme. Když máme hotovo vypneme plotnu a necháme dojít nádivku  v pánvi pod pokličkou.

Těsto

 Vezmeme větší misku do které dáme hladkou mouku, kypřící prášek a sůl a zamícháme. Bokem si na pánvi rozehřejeme sádlo. Přidáme vejce s mlékem a zamícháme. Pořádně těsto propracujeme a vyndáme na pracovní plochu, kterou si posypeme hladkou moukou. Zpracováváme škrabkami, abychom měli čisté ruce. Tyto škrabky jsou k zakoupení na našem eshopu.

Finální příprava

Z těsta vytvarujeme kuličky. Každou kuličku si rozválíme na placku a na tu placku vkládáme masovou směs, překlopíme těsto, zamačkáme prsty k sobě a pak už jen tvarujeme copánek kolem těsta. Pro přesné instrukce sledujte videonávod.

Na závěr kapsy natřeme vajíčkem a dáme péci na 190 stupňů cca 20 minut .Po upečení máme hotovo.