varte s majklem

Trdelníky

Ingredience

 6 trdelníků

300 g hladké mouky

1 velké vejce

125 ml teplého mléka (max. 45° C)

40 ml slunečnicového oleje

20 g čerstvé kvasnic

3 lžíce moučkového cukru 

200 g cukru krystal 

1 velká lžička mleté skořice.

Trdelníky

Postup přípravy receptu

Příprava

Vezmeme si dvě misky .V jedné misce si uděláme kvásek. To znamená že si ohřejeme kousek mléka,do kterého dáme rozdrcené droždí, zamícháme, ocukrujeme a necháme odpočinout pod streč fólií.

Do druhé misky si dáme dvě vejce, olej, mléko a kvásek. Vše pořádně zamícháme a přidáváme postupně mouku a stále mícháme .

Nyní si posypeme pracovní plochu moukou  a těsto si na ní vyklopíme. Pořádně propracujeme těsto cca 4minuty a vrátíme vypracovaný bochánek do misky a potřeme olejem a necháme odpočinout a vykynout cca 45minut..

Vykynuté těsto si dáme znova na pracovní plochu a vyválíme jej na 14cm tloušťky .

Vyválenou placku si rozřežeme na pásky, které pak namotáváme na speciální kužele pro trdelníky. 

Dáme péci na 200°C cca na 8 minut.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TUTO FORMU NA TRDELNÍKY  -K ZAKOUPENÍ NA NAŠEM ESHOPU DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 

CHŇAPKY NEBO STĚRKY K ZAKOUPENÍ TAKTÉŽ NA NAŠEM ESHOPU