varte s majklem

Hovězí svíčková s přílohou

Ingredience

Maso -hovězí svíčková 

Slunečnicový olej

Rozmarýn 

Omáčka

Červené víno

Vývar

Hladká mouka

Cibule

Příloha

Brambory 

Šery rajčátka

Zelený chřest

Cuketa

Kukuřice 

brokolice

mini karotky

Omáčka k zelenině

Med 

Hořčice

Citron

Česnek 

Pepř

Sůl

 

Hovězí svíčková s přílohou

Postup přípravy receptu

Příprava

Brambory

Začneme tím , že si předvaříme brambory , které dáme tak cca na 10minut do vroucí vody. Uvařené brambory vložíme na pekáč, osolíme je  a polijeme olejem. Nakonec mezi brambory dáme pro výraznější chuť kousek čerstvého rozmarýnu a pečeme je cca 15 minut v troubě při 180 stupních.

Maso

Maso si připravíme nejlépe o dvě hodiny dříve a obvážeme ho provázkem, aby nám drželo pohromadě. Rozehřejeme si na pánvi olej a kousek másla. Na rozehřátou pánev dáváme maso se šňůrkou ,které jsme nekořenili .Pouze přidáme opět rozmarýn .Smažíme podle chuti propečenosti. Po usmažení vyndáme a dáme na talíř, který přikryjeme alobalem .

Omáčka

Na omáčku využijeme šťávu z masa, co nám zbyla na pánvi.  K ní přidáme cibulku ,kterou si osmažíme a poté přidáme na zahuštění trošku mouky. Na závěr přilijeme  červené víno a  předem uvařený vývar . Necháme vše vařit do husté konzistence. Přidáme na závěr sůl a pepř . Omáčku propasírujeme přes síto.

Zelenina 

Zeleninu si nakrájíme, očistíme brokolici a okrájíme jí hlavičky, chřest zbavímé tvrdé části a nakrájíme si i kukuřici podle vkusu .Vše na závěr uvaříme na páře cca minutu a půl .

Nyní si připravíme dvě pánve. Do jedné si dáme předem uvařenou zeleninu v páře , to znamená brokolici , karotku a kukuřici , osolíme a opepříme. Do druhé pánve si dáme olej, na kterém osmažíme cuketu a chřest , osolíme a osmažíme, když chřest má zlatavou barvu ,přidáme na závěr rajčátka a česnek . 

Rozehřejeme si  máslo v pánvi ,do kterého dáme také česnek a petržel, vše pořádně zamícháme. 

A máme hotovo , nyní skládáme na talíř podle vkusu , můžete se nechat inspirovat video návodem .

Dobrou chuť!!!