varte s majklem

Bavorská sekaná

Ingredience

300 g mletého libového hovězího masa

300 g mletého libového vepřového masa

400 g vepřového sádla

300 g kostek ledu (drcené)

5 lžic studené vody z ledničky

20 g soli na nakládání masa

1 cibule (strouhaná)

1/2 čajové lžičky bílého pepře

1/2 čajové lžičky majoránky

1/2 čajové lžičky tymiánu

1/2 čajové lžičky strouhaného muškátového oříšku

1 velká lžička čerstvého zázvoru

2 velké stroužky česneku

25 g škrobu

25 g hladké mouky

1/2 lžičky prášku na pečení

*** pečeme při 150°C cca 70 minut až vnitřní teplota sekané bude 70°C

Bavorská sekaná

Postup přípravy receptu

Příprava

Začneme tím, že si nejprve utřeme česnek s oloupaným zázvorem .Cibulku si nakrájíme a rozmixujeme v mixéru , poté si vezmeme vepřové sádlo ,které si nakrájíme na kostičky. Všechny tyto ingredience jako je mleté hovězí a vepřové maso, vepřové sádlo , česnek a zázvor, cibulku , koření , sůl ,muškátový oříšek, škrob a mouku a další ingredience výše uvedené dáme do mixéru a mixujeme 5 minut. Aby nám maso nedělalo hrudky a vytvořila se nám hladká pasta, přidáme i nadrcené ledové kostky ,které ochladí mixér. Poté směs dáme do vymazané formy a pečeme v troubě 70minut na 150 stupňů a máme hotovo :)

Dobrou chuť!!