varte s majklem

Domácí vývar

Ingredience

2,5 kg směsi kostí (některé klouby-kosti s pár morkových kostí )

2 mrkve

2 cibule

2 celery

2 bobkové listy

2 snítky čerstvé petrželky

2 snítky čerstvého Tymiánu

2 snítky čerstvého rozmarýnu (čerstvé bylinky dodají polévce více intenzivní chutě)

  Domácí vývar

Postup přípravy receptu

Příprava

Dáme kosti a zeleninu do pekáče a pokapeme rostlinným olejem a dáme do trouby na 40 minut a pečeme na 190 stupňů Celsia. Uvaříme si v hrnci 4 l vody.

Kosti a zeleninu z trouby vložíme do horké vody. Přidáme čerstvé bylinky. Vaříme na nízkou teplotu po dobu 4 hodin. Čím déle budete vařit, tím více bude intenzivnější chuť polévky. Pro mě dobrým kompromisem mezi časem a chutí je 4 hodiny vaření. Necháme vývar vychladnout po dobu 15 minut a poté můžeme servírovat na talíře.