varte s majklem

Červený sametový dort

Ingredience

TĚSTO

250 g hladké mouky

300 g cukru krystal

125 g másla (pokojová teplota)

2 lžíce hořkého kakaa

2 vejce

1/2 lžičky soli

1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru

250 ml podmáslí

1/4 lžičky červeného potravinářského barviva

1 lžíce octa

1 lžička jedlé sody

BÍLÝ KRÉM

500 g mascarpone

200 g cukru moučka

400 ml šlehačky

1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru

ČERVENÝ KRÉM

K 6 lžícím bílého krému přidáme 1/2 lžičky červeného barviva

DEKORACE Z MARCIPÁNU

Ke 100 g marcipánu přidáme 1/2 lžičky červeného barviva

  Červený sametový dort

Postup přípravy receptu

Příprava

Těsto

Vezmeme si misku, ve které si připravíme směs na těsto : zamícháme mouku, kakao a sůl. V druhé misce si ušleháme změklé máslo s cukrem, za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém. Mezitím si  v třetí misce zamícháme podmáslí s barvivem a následně smícháme všechny ingredience ze všech misek. Na závěr si zamícháme ocet a jedlou sodu a přidáme do těsta. To poté vylijeme do dortové formy .

Dáme do trouby na 175 °C na 25 až 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.

Bílý krém

Pro přípravu bílého krému budeme potřebovat marscarpone a cukr, pak na to přidáme studenou šlehačku a šleháme do tuhé konzistence.

Červený krém 

Do bílého krému přimícháme červené cukrářské barvivo.

Červený marcipán 

Marcipán smícháme s červeným barvivem

Finální příprava

Rozpůlíme korpus na cca 2 cm vysoké kusy. Skládáme na dortový tácek a vrstvíme první vrstvu korpusu, který namažeme bílým krémem (výška krému cca 1 cm), položíme další část korpusu, přidáme bílý krém....patro... krém.  Dort dekorujeme s červeným krémem a červeným marcipánem

Přeje Vám dobrou chuť !!!