varte s majklem

Banh mi – vietnamská bageta

Ingredience

4 bagety

Těsto

500 g hladké mouky

300 ml vody

1 lžíce cukru

1 čajová lžička mořské soli

40 g čerstvých kvasnic

Marináda

Steaky z vepřové krkovice

6 velkých lžic Fish sauce (rybí omáčka)

2 velké lžíce Dark Soya sauce

1 velká lžíce medu 

1 limetka

2 stroužky česneku (rozdrcené)

1 malá cibule (nebo bílá část od 2 zelených cibulí) (rozdrcené)

1 lžička čerstvě mletého pepře

Banh mi – vietnamská bageta

Postup přípravy receptu

Příprava

Bagety

Nejprve si připravíme těsto na bagety. Ze všeho nejdříve si připravíme kvásek: rozdrcené kvasnice zalijeme trochou vody a špetkou cukru, promícháme a necháme chvilku kvasit. Kvásek pak přidáme do mouky a do zbytku ingrediencí. Necháme odpočívat těsto, aby vykynulo. Po vykynutí tvarujeme bagety a necháme je upéci v troubě.  Více ve videonávodu.

Marináda

Připravíme si marinádu.  Všechno smícháme dohromady v jedné misce, do které následně dáme nakrájené maso. Necháme odpočinout. Poté smažíme v rozpáleném oleji a postupně vyndaváme maso z marinády a vkládáme na pánev :)

A máme hotovo. Teď už jenom stačí hotové bagetky rozříznout na dvě půlky a plnit masem a zeleninou, kterou máme rádi.  Můžete se nechat inspirovat mou variantou.

Dobrou chuť !!!