varte s majklem

Zdravé špagety z Dýně

Ingredience

Masové kuličky

1 kg mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ... dle vás)

1 cibule

2 stroužky česneku

1 vejce

4 lžíce strouhanky

4 lžíce strouhaného Parmigiano Reggiano

Čerstvé bylinky (Majkl miluje použít  do masových kuliček saturajku, protože jim dodá skutečnou středomořskou chuť)

2 lžíce olivového oleje

Sůl a pepř

Rajčatová omáčka

1 litr rajčatového puree nebo můžeme uvařit vlastní rajčatovou omáčku ze svých rajčat. ( 4 kg rajčat, abychom měli 1 litr rajčatové omáčky). 

2 cibule

4 stroužky česneku

Větvička čerstvé saturejky

 Větvička čerstvého rozmarýnu

Sůl a pepř (někteří lidé mají radši rajčatovou omáčkou sladší, můžeme tedy přidat jednu lžíci hnědého cukru).

Špagety z dýně

1,5 kg špagetové dýně (pro 4 osoby)

 

Zdravé špagety z Dýně

Postup přípravy receptu

Příprava

Masové kuličky

Smícháme všechny ingredience dohromady a tvoříme kuličky o průměru 4,5 cm. Kuličky dáme na plech a pečeme cca 15 - 20 minut v troubě.

Špagety z dýně

Špagetovou dýni rozpůlíme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zabalíme dýni do alobalu a dáme do trouby na 175°C na cca 1 hodinu. Vyndáme špagetovou dýni z trouby a za pomoci vidličky zkontrolujeme, jestli je dýně upečená. Nakonec vidličkou vyškrabeme z dýně špagety.

Rajčatová omáčka

Jemně osmažíme cibulku na pánvi a  přidáme všechny ostatní ingredience. Jakmile se omáčka začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Upečené masové kuličky dáme do omáčky na 5 až 10 minut.  

Servírujeme s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvými listy z bazalky.

Bon Appetito!