varte s majklem

Krevety na česneku a vínová omáčka CROSTINI

Ingredience

Časová náročnost: 10 minut
20 krevet
4 velké jemně mleté stroužky česneku
1/2 sklenice sladkého vína nebo Martini
75 ml panenského olivového oleje
3 lžičky nasekané čerstvé petrželky nebo koriandru                                              Citrónová šťáva
1 lžíce másla

Krevety na česneku a vínová omáčka  CROSTINI

Postup přípravy receptu

Příprava

Podělím se s vámi o recept nejčastějšího tapas Španělska, Gambas al Ajillo. SUPER předkrm, vhodný pro párty doma i do práce nebo na slavností příležitost, kterou se stává každoročně silvestr.
Gambas al Ajillo je rychlé, snadné jídlo s plnou chutí česneku. Je to opravdu klasika mezi tapas. Čerstvé krevety dušené v olivovém oleji se spoustou česneku a s citrónem, zalité bílým vínem nebo bílým Martini. Vše dohromady vytváří jeden z nejvíce populárních tapas.

Vaši hosté budou žádat o recept po prvním ochutnání krevet, a jen vy budete vědět, jak jednoduché to bylo připravit.

Krevety se servíruji na Crostini.
Crostini je jméno pro bagetové plátky, které jsou potřené olejem, česnekem, bylinami, posypané solí a pepřem a upečené dozlatova

Dobrou chuť !!!