varte s majklem

Teriyaki Sushi

Ingredience

Kuřecí Teriyaki (2 kuřecí prsa)
2 ks kuřecích prsou
2 lžíce sezamového oleje
150ml Teriyaki omáčky
6 zelených cibulek
2 velké lžíce hladké mouky
2 lžíce pražených sezamových semínek
Sůl podle chuti
Volitelné: zelenina, jako je brokolice a nebo mrkev

Teriyaki omáčka:
80ml Japonské sójové omáčky
80ml Mirin nebo sladkého vína (sherry například)
50 ml saké japonského rýžového vína
3 lžíce hnědého cukru
1 stroužek česneku
1 plátek čerstvého zázvoru

Teriyaki sushi (pro jeden válec)
Nori list

3 velké lžíce předvařené rýže suši
2 plátky kuřecí Teriyaki
1 jarní cibulka připravená s kuřecím Teriyaki
2 plátky avokáda
1 lžíce Teriyaki
1 kávová lžička pražených sezamových semínek

Pro namáčení 2 velkých lžic Teriyaki omáčky
Podáváme s Gari (sladký Japonský tence nakrájený sladký zázvor)


 

Teriyaki Sushi

Postup přípravy receptu

Pro přípravu Teriyaki kuřete, Teriyaki omáčky a Teriyaki sushi sledujte video.

douzo meshiagare (Dobrou chuť Japonsky)