varte s majklem

Grilovaný pstruh

Ingredience

Pstruh

Brambory

Cibule

Zelenina jako příloha

Olivový olej

Sůl 

Pepř

Bylinky (oregano, tymián)

 

Grilovaný pstruh

Postup přípravy receptu

Příprava

Ryby  jsou všeobecně známým zdravým pokrmem. Rybí kůže a oleje obsahují omega 3 mastné kyseliny, které mají velký přínos pro zdraví. Na  grilování pstruha budeme potřebovat nejdříve vyčistit, jak z venku, tak ze vnitř od vnitřností. Poté vysušíme rybu papírovou utěrkou. Rybu posypeme solí a olivovým olejem, dáme na předehřátý gril na 250°C. Pstruha budeme grilovat přibližně 1 kg,- 5-6 minut z každé strany. 2 kg pstruhů (lososový pstruh například) grilujeme 10 minut z každé strany. Mezi tím si ugrilujeme Brambory a la Italiana.   4 střední brambory si opláchneme a  nakrájíme si je na plátky cca 1/2 cm, stejně tak si nakrájíme na plátky 3 středně velké cibule také ½ cm plátky. Nakrájené brambory a cibuli si dáme do alobalu, posypeme čerstvými  bylinkami  jako je oregano, tymián polijeme  extra panenským olivovým olejem (5 lžic), osolíme  a opepříme podle chuti. Zabalíme všechno do  fólie  a uděláme takovou kapsu a tu zabalíme ještě do alobalové kapsy, aby olej a šťávy zůstali uvnitř kapes. Dáme kapsu na předehřátý gril na 250 ° C po dobu 10 minut z každé strany. Pokud je kapsa  větší (obsahuje více brambor), pak je budeme muset vařit 15 minut z každé strany. Během grilování pstruha přidejte svou oblíbenou zeleninu na gril  (papriku, cuketu, chřest, lilek...). Grilujeme zeleninu 5 minut z každé strany. Vzhledem k tomu, že  maso ze pstruha je tak křehké a chutné, doporučuji doplnit ryby s rozpuštěným máslem a čerstvými listy koriandru.