varte s majklem

Houbová polévka

Ingredience

 4 porce

Polévka

500 g směsi lesních hub nebo žampionů

1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru

250 ml smetany

1 velká cibule

3 stroužky česneku 

2 středně velké brambory

1 velká lžíce másla

1 lžička soli (podle chuti)

1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře

1/2 čajové lžičky mletého muškátového oříšku (volitelně - Majkl jej nepoužívá v této polévce) čerstvé bylinky dle výběru. Majkl rád používá mexický yzop. 

Obloha

5 plátků smažených hub, čerstvé bylinky

Houbová polévka

Postup přípravy receptu

Krém z houbové polévky patří mezi nejoblíbenější polévky Majkla. Co také je skvělé,že je velmi snadná na přípravu. Můžeme použít i houby z lesa, nebo jakékoliv houby ze supermarketu.

Není nic lepšího než horká houbová polévka na podzim.

Příprava

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. To samé s ostatními přísadami. Do hrnce dáme olej a osmažíme na něm máslo. Přidáme cibuli a také ji osmažíme. Nesmí nám však zhnědnout. Nakonec přidáme česnek, houby a brabory a vše zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut na střední teplotu. Vše rozmixujeme a zalijeme smetanou.