varte s majklem

Špenátové noky se šalvějovým máslem

Ingredience

 4 osoby

300 g uvařených špenátových listů nakrájených na malé kousky

300 g sýru ricotta (nebo můžete použít měkký tvaroh)

50 g strouhaného parmazánu

2 střední vejce

60 g hladké mouky

1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

1/4 lžičky soli

1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

100 g rozpuštěného másla

10 čerstvých listů šalvěje nakrájených na kousky

Špenátové noky se šalvějovým máslemŠpenátové noky se šalvějovým máslem

Postup přípravy receptu

Příprava

Špenátové listy očistíme a dáme uvařit nebo můžeme mít také mražený špenát, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a zamícháme všechny ingredience v jedné míse. Na Vál si naneseme mouku, abychom mohli vytvarovat noky .

Na mírním ohni vaříme vodu, do které vkládáme postupně noky a čekáme až noky vyplavou nad hladinu .

Mezi tím si rozpustíme máslo do kterého přidáme i nasekanou šalvěj :)

Můžeme servírovat :) Pro drobnější postup více ve videonávodu :)

Dobrou chuť !!!