varte s majklem

Vařený chřest

Ingredience

5 žloutků

3 velké lžíce vody

Šťáva ze čtvrtky citronu

250 g másla

Sůl

Pálivá paprika

Chřest

Šunka

Vařený chřestVařený chřest

Postup přípravy receptu

Příprava

Majkl poprvé představuje  bíllý chřest. Tento recept získal, když byl na cestách jako student v Německu. Největší využití  chřestu se spojuje s  jarní sezónou, kdy všechny restaurace začnou nabízet "Spargel" recepty. Já vám ukáži lahodný, snadný a na přípravu rychlý recept. Kromě jeho úžasné chuti,  je bílý chřest velmi zdravý a doporučuje se, aby ho lidé zařadili do svého jídelníčku (viz wikipedia chřest). 

Připravíme si nějakou plechovou misku nebo kastrůlek, do které si dáme žloutky, citron  a vodu a mícháme na méně rozehřáté plotně po dobu  cca 5 minut , dokud   ze surovin nejde pára. Postupně přidáváme máslo, až začne být omáčka krémová. Na závěr přidáme sůl a papriku .

Dobrou chuť!!!