varte s majklem

Brusinková omáčka

Ingredience

500 g čerstvých brusinek
400 g cukru
150 ml portského vína
100 ml pomerančového džusu
Šťáva z 1 citrónu
Strouhaná kůra z 1 pomeranče
Koření (skořice, badyán, hřebíček)

 

Brusinková omáčka

Postup přípravy receptu

Brusinky jsou chutnou přílohou k masům (svíčková, husa, krůta, vepřové medailonky, masové kuličky ...atd).

Já vám ukáži, jak udělat do 15 minut úžasnou omáčku z čerstvých brusinek.
Brusinky je dobré konzumovat při problémech s močovými cestami, žaludkem  a vysokou hladinou cholesterolu.

Příprava
Nasypeme 50 g cukru a nakapeme citrónovou šťávu na čerstvé brusinky a necháme přes noc uležet. Cukr zkaramelizujeme a přidáme k němu uleželé brusinky. Dále přilijeme Portské víno a pomerančový džus. Na závěr omáčku okořeníme. Vaříme cca 15 minut