varte s majklem

čokoládový dort PAVLOVA

Ingredience

Lehký čokoládový dort

4 oddělená vejce

500 ml mléka

150 g hnědého cukru

130 g rozpuštěného másla

80 g hladké mouky

50 g kakaa

Špetka soli

Meringue = Pusinky

4 bílky

Špetka soli

250 g krystalového cukru

1 lžíce bílého octa

1 lžíce škrobu

Šlehačka

500 ml smetany ke šlehání

80 g práškového cukru

1/2 lžičky vanilkového extraktu

čokoládový dort PAVLOVA

Postup přípravy receptu

Příprava

Korpus

Smícháme si všechny ingredience v jedné misce žloutky,mléko, hnědý cukr,rozpuštěné máslo,hladkou mouku, kakao a sůl. Ve druhé misce si rozšleháme bílky s trochou hnědého cukru. Až se nám vytvoří pevný sníh, přidáme ho do první misky a pomalu to smícháme dohromady. Konečný výsledek musí být kusy bílého sněhu. Pečeme po dobu 1 hodinu, při teplotě 150 ° C

Meringue = Pusinky

K  vaječným bílkům o pokojové teplotě přidáme špetku soli a šleháme na střední rychlost, dokud se nezačne tvořit sníh a postupně  přidáváme cukr a ocet se škrobem. Jakmile pusinky vytvoří špičku dáme je  do sáčku a vytvoříme korunu. Pečeme v předehřáté troubě na 110 ° C po dobu 1 hodiny. Čokoládový dort a Meringue (pusinky) necháme vychladnout.

Šlehačka

Ušleháme si krém, do kterého přidáme práškový cukr v malých dávkách. Nakonec přidáme vanilku. Šlehačkou pokryjeme celý dort. Na horní část dortu opatrně poklademe pusinky. Pak dáme smetanu na korunu. Nakonec přidáme čerstvé jahody (asi 700 g).