varte s majklem

Velikonoční čokoládová vajíčka

Ingredience

Krém

300 g krystalového cukru

100 ml vody

2 kapky pomarančové vody (destilovaná voda z květů z pomeranče)

3 vaječné bílky o pokojové teplotě 

Oranžové potravinářské barvivo

Velikonoční čokoládová vajíčka

Postup přípravy receptu

Příprava

Na čokoládová vajíčka používám 50% mléčné čokolády a 50% hořké čokolády.

Rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a silikonovou mašlovačkou natřeme vaječné formy. Pak dáme silikonovou formu do lednice na dobu 2 až 3 minuty do ztvrdnutí čokolády. Opakujeme tento proces 3 krát po 3 vrstvách čokolády. Množství čokolády závisí na silikonové formy, kterou máte. Já používám 100 gramů mléčné čokolády a 100 gramů hořké čokolády.

Veselé Velikonoce!