varte s majklem

Vanilková zmrzlina

Ingredience

8 velkých žloutků

250 ml smetany ke šlehání

750 ml 10% smetany 

200 g krystalového cukru

1 lžička čerstvě mleté bourbon vanilky

Vanilková zmrzlina

Postup přípravy receptu

Příprava

Začneme tím, že si ušleháme žloutky s cukrem. Šleháme, dokud se objem vajec nezdvojnásobí a barva se nezmění na bílou. Přidáme zbytek přísad a dobře promícháme. Ve vodní lázni si směs zahřejeme na cca 76 stupňů Celsia. Příležitostně zamícháme. Můžeme si všimnout, že směs zhoustla, ale pozor, nebude tak hustá jako pudink. Můžeme snadno otestovat, pokryjeme si lžíci směsí a projedeme prstem ve středu dolní části lžíce (uděláme cestu). Pokud směs zůstane na stranách, pak můžeme odendat z plotny. Po odebrání z plotny necháme vychladnout při pokojové teplotě po dobu cc 30 minut a pak dáme do lednice na 2 hodiny.

Pokud máte zmrzlinovač, po vychladnutí, dáme směs do zmrzlinovače a postupujeme podle instrukce Vašeho zmrzlinovače. Pokud nemáte zmrzlinovač, dáme do plastové nádoby s víkem a dáme do mrazáku po dobu 4 hodin.

Dobrou Chuť!