varte s majklem

Levandulovo- borůvková zmrzlina

Ingredience

400 ml mléka

400 ml smetany (30%)

4 žloutky

200 g krystalového cukru

1 sáček vanilkového cukru

Šťáva z půlky citrónu

150 g borůvek

10 až 20 g levandule  (1 květ je cca 1 g)

Levandulovo- borůvková  zmrzlina

Postup přípravy receptu

Postup

Začínáme tím, že na mírném ohni rozpustíme borůvky se 100 g cukru a šťávu z půlky citrónu. Necháme asi 5 minut povařit. Poté vymačkáme borůvky a necháme sirup vychladnout.  Dáme na mírný oheň 400 ml mléka a 400 ml smetany a přidáme květy z levandule. Nevaříme stačí zahřát směs po dobu 5 minut a pak vypneme plotnu a necháme aby se to louhovalo přibližně 10 minut. V samostatné misce rozšleháme 4 žloutky, 100 g z cukru, 1 sáček vanilkového cukru a 2 až 3 lžíce mléka. Šleháme až se stane směs bílá a krémová. Vyndáme květy levandule z mléka + krémovou směs a přidáme v malých dávkách tuto směs a vejce + cukr. Mícháme , aby se vejce se neuvařila. Přidáme k této směsi sirup z borůvek. Pokud nemáme stroj na zmrzlinu, tak nalijeme  zmrzlinu do plastové nádoby a necháme ji  vychladnout 1 hodinu. Potom zavřeme víčko plastové nádoby a dáme do mrazáku na 4 hodiny (záleží na vašem mrazáku).

Potom postupujte podle pokynů ve videu.

Bon Appetit !!!