varte s majklem

Lassagne

Ingredience

6 osob

Noky

1 kg brambor

150 g mouky

1 lžička soli

2 velké žloutky

Gnocchi al Forno

200 g sýra fontina nebo polotvrdého sýra jako beafort nebo dokonce Gouda funguje dobře. 

50 g sýru gorgonzola

75 gramů Parmazánu

50 g  Másla

10 listů šalvěje.

4 větvičky saturajky

Lassagne

Postup přípravy receptu

Příprava

Majkl byl v létě v Bologna, jen aby poznal a viděl úžasná jídla, které pocházejí z regionu Emilia-Romagna v Itálie. Z této oblasti pochází sýr parmazán a Modena balsamický ocet a všechny těstovinové pokrmy z Bologna.

Naskládáme lasagna do pekáče a dáme na vrstvu ragú, na to vrstvíme opět lasagne , nad ně dáme vrstvu bechamel omáčky, a na ní přidáme strouhaný sýr, posypeme parmasanem a čerstvou petržílku. Opakujeme tento proces 2 až 3 krát dle hlubokého pekáče.

Dáme do trouby na 180 C na cca 25 minut

Buon Appetito !!!