varte s majklem

Pravé Italské špagety

Ingredience

5 osob

400 g špaget nebo bucatini

150 g guanciale

150 g pecorino romano

400 g loupaných rajčat

1 sklenka bílého vína

1 peperoncino

1 stroužek česneku

1 malá cibule

3 lžíce olivového oleje

1 lžíce soli

1 lžička čerstvě mletého pepře

Čerstvá bazalka na ozdobu

Pravé Italské špagety

Postup přípravy receptu

Příprava

Nakrájíme guanciale na malé kostičky. Do velké pánve přidáme olivový olej a na středním plameni necháme rozpustit tuk z guanciale. Jakmile se tuk rozpustí a kousky guanciale začnou být křupavé, přidáme peperoncino, česnek a cibuli (vše předem nakrájíme na malé kousky).

Smažíme po dobu 2 minut, potom se přidá bílé víno. V tomto okamžiku se přidá voda do hrnce, sůl a začneme vařit vodu, abychom mohli vařit špagety ve vroucí vodě. Jakmile se víno vypaří na 50%, přidáme rajčata a rozdělíme je míchačkou nebo stěrkou.

Uvaříme špagety podle návodu na obalu. Jakmile špagety jsou al-dente, přidáme špagety na Matriciana omáčku. Na závěr přidáme sýr pecorino a promícháme.

Buon Appetito!